Как се изработва турбо хибрид ?

Хибридно турбо се нарича всеки турбо компресор изработен в комбинация с нестандартни за модела компресорни колела – перки. Тази преработка се налага с тунинг цели за по висока мощност като цената за изработването и настройката е по висока спрямо стандартно рециклиране на турбо. Това е така защото се отделя по голямо време за комбинирането на тунинг частите. Настройката е по финна защото се приема че това турбо ще работи в доста по натоварен режим и високо натоварване спрямо стандартните модели. 

хибридно турбо цена

За да използвате по дълго вашият хибриден турбо компресор е нужно автомобила да претърпи няколко други доработки. Това е с цел да се увеличи живота на вашето хибридно турбо. 
Задължително е да се монтира по голям интеркулер като по този начин се намалява температурата.  Нужно е интеркулера да бъде челен. Турбопътищата да са с по голям диаметър. Спорен филтър и качествен блоу офф с чиято помощ ще се разтоварва правилно налягането на турбото . По голям MAP сензор също помага за правилната работа на турбото.

хибрид турбо

При изработката на хибридно турбо ние може да използваме билет ( billet ) перка като основата на хибридният турбо компресор може да бъде различна и по ваш избор. Масовите хибриди са на основата на GT1752VB , GT1749VB , GT2260 и много други.
Важно е след като ние ви изработим хибридно турбо да се извърши правилна индивидуална софтуерна настройка. Много гаражни „специалисти“ предлагат подобна услуга с не много висок успех и трябва да бъдете внимателни на какви хора се доверявате защото последствията от некачествен тунинг са на много висока цена.